Mart 05, 2010

pembe, boncuklu kız çocuklara süveter, bebeklere elbise




bu benim 5 yaşındaki kuzenim için ördüğüm süveter. ona da çok yakıştı. 76 ilmek

3 numara şişle başlayıp 6 sıra haroşa ördükten sonra 4,5 numara şişle devam ediyorsunuz. ipinize önceden boncuklarınızı geçirin. sonradan da dikilebilir ancak bu şekilde daha muntazam oluyor.
1.sıra (ön)----7 ilmek düz 2 ilmek ters- 4 ilmek düz- 2 ilmek ters- 4 düz - 2 ters......-7 ilmek düz
2.sıra-(arka)-7 ilmek düz-2 ilmek düz- 4ilmek ters-2 ilmek düz -4 ters - 2 düz......- 7 ilmek düz
toplam 8 sırayı bu şekilde ördükten sonra 9. sırada 2 ters ilmeklerin arasına 1 boncuk yerleştirin. 4 düz ilmeklerdede saç örgüsünün oluşması için ilk iki ilmekle son iki ilmeğin yerini değiştirerek düz örün. kenardaki 7 ilmekleri düz örmeye devam edin böylece kenar kısım haroşa olacak. koltuk altına gelince kenardaki haroşa kısmı ördükten sonra içerden her iki koltuk altında da 2 sırada bir 1 ilmek azaltın. ortada 4 burgu kaldığında yaka için her iki kenardan 15 ilmek arttırarak 6-7 sıra haroşa örün bu haroşalarında orta kısmına benim gibi boncuk yerleştirebilirsiniz.yakaya boncuk koyarken dikkat edin boncukları arka kısmından örmeye başladığınızda koyun ki ön tarafda görünebilsin.
# boyunu ördüğünüz kişiye göre ayarlayın. 5 yaşındaki kuzenime koltukaltına kadar 8,5 burgu tam geldi. aslında iki yaşındaki bebeğimize de denedik ona da elbise gibi oldu çok da güzel oldu. denemelisiniz. bel kısmına bir kemerle de süper olur.
arkayıda boncuksuz olarak aynı şekilde ördükten sonra iki yanlardan ve omuzdan birleştiriyorsunuz. ve sonuç....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder