Mart 05, 2010

mavi takım, süveter ve pantolon







yiğit bebek hepimizde ayrı bir heyecan uyandırdı. komşular olarak ona örgüler ördük. işte bu takım da sevgili nejla yengemizin hediyesi. düşük kol olmasını istediği için kolltuk altı kısmında bir azaltma yapmadı. yani yakaya kadar bütün çıkıyor.
tam ayrıntıları veremiyorum ama modelin oluşması için 4sıra mavi 4 sıra beyaz renkle örüyorsunuz renlerin birbirine geçişi ön yüzde haroşa olarak örülecek. mavi lastik kısmı 1 ters 1 düz ördükten sonra beyaza geçiyoruz bu sırayı dikkatli örün model bu sırayla oluşuyor. eksiltme ve arttırma yapılıyor. şaşırırsanız ilmek sayınızda değişiklik olabilir.
ilmek sayınızı 9 un katı olarak hesapladıktan sonra 3 daha ekleyerek sorunsuz oluşturabilirsiniz.
kenar ilmekden sonra 1 ilmek düz -1dola -2 ilmek ters -iki ilmek ters olarak birlikte ör -iki ilmek ters olarak birlikte ör -iki ilmek ters-1dola-1 ilmek düz- 1 dola -2 ilmek ters - iki ilmek ters olarak birlikte ör - iki ilmek ters olarak birlikte ör -2 ilmek ters ör -1dola -1düz.....1 kenar ilmek
verdiğim sırada olduğu gibi ördükten sonra en sonu burda anlattığım sıranın sonu gibi bitirip 1 kenar ilmek almalısınız. böylece ilmek sayınız değişmez. diğer sırada tamamen ters . bir sonraki sırada tamamen düz. sonraki 4. sırada da tamamen ters ördükten sonra aynı işlemleri diğer renkle yapıyorsunuz..
pantolon iki ayrı parça olarak örülüp sonradan birleştiriliyor. ayak kısmından başlanıyor. ağ kısmına gelince içte kalacak (ağ için) kısım için her gidiş dönüşte 1 ilmek arttırmak koşuluyla toplam 5 ilmek arttırma yapılır hemen sonraki sıralardada 1 er ilmek olarak toplam 3 ilmek azaltılır. böylece ağı olşturmuş olursunuz. sonra bele kadar düz örüp bel lastiğini içinden lastik geçirebilecek kadar geniş ördükten sonra bitirin. birleştirdikten sonra bel lastiğini ikiye kıvırıp içten dikin lastik geçirmek için bir aralık bırakmayı unutmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder