Ekim 26, 2013

KOLAY TIĞ İŞİ PATİK YAPIMI



YAPILIŞI:

En küçük no yün tığı ile 15 zincir çek (ipiniz kalınsa daha az çekmeniz gerekir. çektiğiniz zincirin 3 eksiği 4 cm olacak.  
 4. zincire trabzan yap(iki çekişte), bütün zincirleri trabzanla doldur. sondaki zincire toplam 4 trabzan yap ve aynı zincirlere tekrar diğer başa kadar trabzan doldur.
 başa geldiğinde sondaki zincire 3 trabzan yap ve başlangıçdaki trabzanla birleştir. 3 zincirle yukarı çık ve her trabzan başına 1 trabzan yapmaya devam et. bunu yaparken her iki yandan 2 şer trabzan(her sırada tpolam 4 trabzan) arttır. 5 sıra tamamladıktan sonra taban kısmını trabzanla doldurmaya devam et. model kısmına başlamak için ön  kısma 4 adet su taşı yap (başlaangıç olduğu için su taşı için trabzanları resimdeki gibi ardışık trabzanlara yap 5 zincir çek 1 atlayıp diğer su başını yap.) su taşlarının arasına 5 zincir içine 2 zincir çek( su taşı =aynı boşluğa 2 trabzan 2 zincir 2 trabzan)
-modelde 2. sıradan itibaren her iki taraftan taban kısmında 3 sıra boyunca 1 er arttırma daha yap.
2. sıra: tabanı döndükten sonra 2 zincir çek su taşını yap 5 zincir çek su taşını yap. 4 su taşı tamamlanınca 2 zincir çek tabana devam et.
3.sıra: 2 zincir ,su taşı, 5 zincir,1. sıradaki 5 zincirlik araya bat. 1 sık iğne sonra tekrar 5 zincir,su taşı,5 zincir , 1. sıradaki 5 zincirlik ara şeklinde devam et.
4. sıra: 2 zincir , su taşı, 5 zincir, su taşı......2 zincir, taban
5. sıra :  3. sıranın aynı
bu şekilde ardışık işlemle ayak uzunluğunuza göre 11- 13 sıra tamamladıktan sonra(3. sırada yaptığınızla aynı işlemi yaptıktan sonra), ayak bileğine ulaşınca  modeli ortadan bölüp yanlarda 2 su taşıyla aynı şekilde topuğa kadar devam ediyorsunuz. ortadan ayırdığınız kısımda 3-4 zincirle yukarı çıkıyorsunuz. topuğa gelince örgünüzün tam  ortasında kalan 10 trabzanı yanlarla birleştirerek yanlar bitene kadar yükseltiyorsunuz. böylece topuk kısmınıda kapatmış oluyorsunuz.  geriye güle güle kullanmak kalıyor.

KOLAY GELSİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder