Ekim 26, 2013

İKİ ŞİŞLE PATİK, KOLAY PATİK

 


  YAPILIŞI:

Bu patiği bir tuhafiyeden modelini çok kolay bulduğum ve sizinle paylaşmak istediğim için aldım. makina örgüsü. ancak dikdötrgen bir parça örülüp tabandan ilmeklerin içinden birleştirilip yapılmış, üst kısmıda ayak üzerini örtecek şekilde ilmeklarin içinden ip geçirilip hafif büzülerek yapılmış üzerinede pul konunca gayet şık bir patik olmuş

 100 ilmekle başlayın(2,5 no). ipin kalınlığına göre ilmek sayınızı azaltabilirsiniz. küçük no şişle
(2,5-3 ) hazır örgü lastiği (sitemde tarifi var) yada normal lastik modeli yapın. 7-10 sıra ördükten sonra şiş numaranızı 1 numara büyültün. dilerseniz çif renk yapabilirsiniz. bu şekilde lastik örgüye devam edin. örgünüzün toplam boyu 8 cm olunca şiş nosunu tekrar küçültün ve başlangıçtaki kadar örün. 100 ilmekle başlayanlar baştan 30 ilmeği ve sondan 30 ilmeği kesin. ortada kalan 40 ilmeğin içinden ip geçirin. ilmekleri biraz sıkıştırdıktan sonra iki uçta kalap ipleri düğümleyin dışarda kalan yerleri uygunca örgünün içine yedirin.  büzdürdüğünüz kısmın üstünü dilediğiniz gibi süsleyin. taban kısmınıda iğneyle tek tek karşılıklı  gelen ilmekleri birbirine bağlayarak kapatın. böylece ayağınızın altında size rahatsızlık verecek pay kalmamış olur.

çift renk nasıl yapıldığını hala çözmeye çalışıyorum. bilenler tarif ederse herkesle paylaşmış oluruz. yorumlarınızı bekliyorum.

kolay gelsin!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder