MALZEMELER
2 PATATES, 1 SU BARDAĞI LOR PEYNİRİ (BEN ÇÖKELEK KULLANDIM ), 1,5 VEYA 2 SU BARDAĞI UN (KATILIĞINA GÖRE ), 1 YUMURTA, 3 ÇAY KAŞIĞI TUZ, KIZARTMAK İÇİN YAĞ
YAPILIŞI
PATATESLERİ RENDELEYİN. KABIN İÇİNDE PATATESLERİ SIKIŞTIRARAK FAZLA SUYUNU DÖKÜN. ÜZERİNE DİĞER MALZEMELERİ KARIŞTIRARAK KATI BİR KARIŞIM ELDE EDİN. BU KARIŞIMDAN AŞAĞIDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KAŞIKLA ALIP KIZGIN YAĞA KOYUN. KAŞIĞIN SIRTINI BİRAZ TAVADAKİ YAĞA DEĞDİRDİKTEN SONRA HAMURUN ÜZERİNE BASIP İNCELTİN Kİ İÇİ HAMUR İÇİ ÇİĞ KALMASIN. KAŞIĞI YAĞA DEĞDİRİRSENİZ HAMUR KAŞIĞA TUTUNAMAZ; DAHA KOLAY İNCELTİRSİNİZ. BU ŞEKİLDE KIZARTMANIZI TAMAMLAYIN. DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SERVİS YAPIN. KETÇAPLIDA GÜZEL OLUR YOĞURTLUDA. BEN KAHVALTIDA ÇAYIN YANINA SERVİS YAPTIM. HERKESE AFİYET OLSUN! :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder