Mayıs 10, 2010

patates tava, patates mücver, patates tava böreği, pratik patetes harikası


bu tarifi bebeklerime kahvaltı yaptıramadığım sıkıntılı bir zamanımda uydurdum. belki ya da muhakkak benzeri hatta aynısı daha önce biryerlerde uygulanmıştır. ancak ben hiçbir yerden yardım almadan kafama göre yaptım.
malzemeler:
tavanızın büyüklüğüne göre birkaç haşlanmış ve ya rendelendikten sonra suyu sıkılmış patates,
beyaz peynir yada arzu ettiğiniz başka bir peynir (arzu ettiğiniz miktarda),
maydonoz (koymasanızda olur ama beyaz peynire çok yakışıyor),
1 yumurta (yumurtasız da denedim güzel oldu ),
1-2 kaşık beyaz un,
1-2 kaşık mısır unu (olmasa da olur ben vitamini bol olsun diye ekledim.),
tuz, karabiber, dilerseniz kırmızı biber
kızatmak için yağ
yapılışı:
patatesleri ezip içine diğer malzemeleri de katıp iyice karıştırın. elinizle de yoğurabilirsiniz. sonra tavadayağı biraz kızdırdıktan sonra tavaya koyup üstünü düzleştirin. kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın. bir spatula ile altını kontrol edin. altı kızarınca tava kapağı yada düz bir tabak yardımı ile ters düz edin. diğer yüzününde kızarmasını sağlayın. kızardıktan sonra börek gibi afiyetle yiyin. çiğ patetesten yapılanı ağzı kapalı olarak kızartırsanız içi de güzelce pişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder