bu model yakadan başlanıyor.
4,5 no şişle ördüm.
64ilmekle başla. 3 sıra haroşa ör.
her iki kenardan 6 ilmek haroşa devam edecek buna dikkat ederek sonraki sıralarda
1. sıra : 14 ilmek ör(6 sı haroşa diğerleri düz) - 1 dola - 1 düz - 1 dola -5 düz- 1 dola - 1 düz-1 dola-22 düz - 1 dola - 1 düz - 1 dola - 5 düz- 1 dola -1düz - 1 dola - 14 ilmek ör(kenardaki 6 ilmek haroşa için) ---bu şekilde bir sırada 8 ilmek artmış oldu. diğer sıralarda da 8 arttırma yapacaksınız ancak dolamalar (arttırmalar) 1 önceki dolanan ilmekten önceki ilmekde yapılacak. dönüş sıraları ters örülecek. bu şekilde 4 delik oluşunca arttırmalar en başta tek bıraktığımız (ilk deliklerin ortasında kalan) ilmeğin takip ettiği ilmeğe denk gelecek şekilde ayarlanacak. böylece 4 tane v şekli elde ettiğinizde 3 sıra daha haroşa örün sonra kollar için kenardan itibaren 30 ilmek ördükten sonra 40 ilmek kesin. 54 ilmek örün. sonraki 40 ilmeği de kesin. geri kalan ilmekleride örün. dönüş sırasında koltuk altlarından birinde 1 diğerinde 2 ilmek arttırma yapın.
beldeki model için:1. sıra:
6 düz(kenar)- 1 düz- ip öne alınarak 3 ilmek örmeden al- ipi arkaya geçir 1 düz ör- ip önde 3 ilmek örmeden al- ip arkada 1 düz ör-- bu şekilde devam edin 1 düzle sıra bitmeli.
2.sıra: kenarlar haroşa geri kalan ilmekler ters.
3. sıra: haroşadan sonra 2 düz- 1düz(daha önceden önde bıraktığımız ip ile birlikte örülecek) - 3 düz - sonra önde kalan iple birlikte 1 düz- 3 düz ... bu şekilde devam edecek sondaki 2 düz ile bitmeli.
4. sıra: haroşadan sonra hepsi ters
5. sıra: kutucukların oluşması için bu sefer daha önce yaptığımız işi kaydırıyoruz. haroşadan sonra ipi öne al 2 ilmek örmeden al. ipi tekrar arkaya al ve 1 düz ör sonra tekrar ipi öne al 3 örmeden al. ipi arkaya al 1 düz ör bu şekilde devam et. diğer işlemler aynı arka kısım tamamen ters örülüyor.(kenarlar hariç).
bu şekilde 6,5 kutu oluşunca 5 sıra haroşa ile işi bitiriyoruz. ilik yerlerini her 10 haroşada bir açtım. kolay gelsin.
ben sizin tarfinizle yaptım yelekten ,çook teşekkürler anlatımınız için ,devamını bekleriz:))
YanıtlaSilbende yakadan örmek istemişimdir hep ama bilmediğim için zor geldi,bu akşam bizin anlattıklarınızı takip ederek denicem,bakalım nasıl bi sonuç çıkacak ortaya
YanıtlaSilelinize sağlık yelek güzel olmuş sevgiler
YanıtlaSilbende başladım dün çok güzel oluyor... teşekkürler :)
YanıtlaSilCok tesekkür ederim yelegi bende yapiyorum cok güzel oluyor,baska yeleklerde bekleriz sagolun.
YanıtlaSil2 yas ve uzerı ıcınde artırma sayıları aynımı olmalı yaka ıcın
YanıtlaSilbu ilmek sayıları ile başladıgınızda boyun kısmı dar geliyorsa; sağ ön yakada 1, sağ kolda 2, arka yakada 2, sol kolda 2, sol ön yakada 1 olmak üzere dağıtılacak şekilde 8 ilmek fazla başlayın yani 72 ilmek. boyun kısmı 64 ilmek tam geliyorsa yeleği büyütmek için kolda ajurla oluşan "v " şeklinin sayısını 5 yaparak kol boşluğunu ve gövdeyi genişletebilirsiniz. 4 "v" şekli kol ve gövdeye tam geliyorsa sadece boyunu uzun örerekte daha büyük yaşlar için yeleği örebilirsiniz. arttırmalar yaş büyüdükçe çocugun kilo - gövde kalınlığına göre- yapılmalı. bunun için boyun kısmının ölçüsünü ayarlayabnilirseniz problemin çogunu çözmüş olursunuz. önemli olan diğer kısımda artttırmaları nerelerde yaptığınızı kavrayabilmiş olmanız. ipinizin ve şişinizin kalınlığının da önemini unutmayın.
Silçok teşekkür ederim o kadar güzel anlatmışsınız ki hiç zorlanmadan ördüm TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSilŞULE
harika bir anlatım şekli. bu yelekten kaç tane yaptığımı bilmiyorum. allah razı olsun
YanıtlaSil:))
Silbu örneğin ikinci üçüncü sırası nasıl gidiyor anlayamadım..
YanıtlaSilmodelin ikinci sırasını sormuşsanız ; ikinci sırada ilik ve düğme için bıraktıgımız kenar kısımları düz diğer bütün ilmekleri ters örüyoruz. 3. sıra için ; bütün ilmekler düz örülüyor sadece dikkat edeceğimiz şey önde daha önceden ilmekleri örmeden geçtiğimiz sıralarda oluşan çizgi şeklinde kalan ipi ortadaki ip ile örmek. ortadaki resme dikkatlice bakarsanız anlayabilirsiniz. umarım bu sefer anlaşılır olmuştur, kolay gelsin
Sil