Temmuz 07, 2008

KOLAY LAHMACUN


Bir lahacunun hiç bu kadar kolay olabileceğini sanmazdım. Bu sabah ilk defa yaptım ve sonuç mükemmel. Hemen sizinle paylaşmak istedim. Mutlaka denemelisiniz. Eminim çok beyeneceksiniz. bu tarif kaseyle kesilmiş 11 parça minik lahmacun için.

malzemeler:


1 adet hazır yufka, arasına sürmek için az yoğurt ve sıvı yağ
üzeri için; kıyma, maydanoz, 1 baş kuru soğan, 1 büyük domates, tuz, karabiber, acı pul biber

yapılışı:

yufkanın yarısına sıvı yağ karıştırdığınız yoğurt sürüyorsunuz ve diğer yarısını üzerine kapatıyorsunuz.dilediğiniz boy bir kase ile küçük daireler kesiyorsunuz. bu daireleri tepsinizin içine döşeyip üzerini yağladığınız yağlı kağıdın üzerine yerleştiriyorsunuz. diğer tarafta çok ince kıyılmış kuru soğan, maydanoz, domates ve baharatları kıymayla(dilediğiniz kadar kıyma, ancak çok fazla olmasın sonra çiğ kalır. ben bir avuç kadar kıyma ekledim.) iyice karıştırdıktan sonra tepside hazır bekleyen hamurların üzerine eşit oranda koyup iyice yayıyorsunuz. 180 derecelik fırında 15-20 dk hamurlar pembeleşinceye kadar pişiriyorsunuz. AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Lahmacunun evde yapılabileceğini düşünmezdim. bakalım ben de bir deneyeceğim. inşallah güzel olur.

    YanıtlaSil