Şubat 19, 2008

KEKİKLİ SARIMSAKLI EKMEK


Birçok şey gibi mutfağa da ilgim var. Bu tarifi yemek cini nin sitesinde gördüm ve hemen denedim. ilk defa ekmek yapıyorum. zaten evde ekmekte yoktu. bu soğukta kim çıkacak dışarıya. böylesi iyi oldu hem evde yapılan ekmek gibisi yok derlerdi valla doğruymuş. denemenizi tavsiye ederim. çok güzel oldu. YENGECİM ANNEM ÜŞENİR BİLİYORUM AMA SEN MUTLAKA DENEMELİSİN VE BİZİMKİLERE DE TATTIRMALISIN. ÇOK GÜZEL OLUYOR.





MALZEMELER
  • 1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
  • 1 PK KURU MAYA
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 2 YUMURTA
  • 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ( BİRAZ DAHA FAZLA KOYABİLİRSİNİZ BENİMKİ BİRAZ TUZSUZ GELDİ)
  • 1TATLI KAŞIĞI KEKİK
  • 3-5 DİŞ SARIMSAK
  • ALDIĞI KADAR UN
  • ÜZERİ İÇİN ZEYTİNYAĞI (SIVI YAĞ DA OLUR),SUSAM

YAPILIŞI


SÜT İLE KURU MAYAYI ERİTİYORSUNUZ. DAHA SONRA RENDELENMİŞ SARIMSAK VE DİĞER MALZEMELERİ KATIP HAMUR OLANA KADAR YOĞURUYORSUNUZ. UNU AZAR AZAR EKLEYİN. OLAN HAMURU 30-35 DK KABIN ÜZERİNE NEMLİ BEZ KAPATARAK DİNLENDİRİN. SONRA HAMURUNUZU 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN VE HER BİR PARÇAYI YAKLAŞIK 5 CM ÇAPINDA OLACAK ŞEKİLDE ELİNİZDE UZATIN VE BU 3 PARÇAYI SAÇ ÖRGÜSÜ ŞEKLİNDE ÖRÜN. HER İKİ BAŞINI BİRLEŞTİRDİKTEN SONRA (ÇELENK GİBİ) TEKRAR ÜZERİNİ NEMLİ BEZLE KAPATARAK 30 -35 DK DİNLENDİRİN. SÜRENİN SONUNDA YAĞLANMIŞ TEPSİNİZE KOYUN. HAMURUN ÜZERİNİ ZEYTİNYAĞI (YOKSA SIVI YAĞDA OLUR) İLE YAĞLAYIN VE İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİN( SUSUM, ÇÖREK OTU VS TERCİHİNİZE GÜVENİN :)). 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN. AFİYET OLSUN.

NOT: HAMURUN ÜSTÜ KABARIK OLDUĞU İÇİN 3 GÖZLÜ MİNİ FIRINI OLANLAR ALT GÖZDE PİŞİRİRLERSE SONUÇTAN DAHA MEMNUN KALACAKLARDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder